Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

4 tanács, ha a legjobb szeretnél lenni a Biliárdban

2016-03-10 09:50:00


Ha valaki focizni kezd, a legjobb szeretne lenni, éppen ezért edz. Ha valakinek a biliárd a szenvedélye, ez ugyanígy működik. Ezzel a bejegyzéssel azoknak szeretnénk pár jó tanáccsal szolgálni, akik a legjobb biliárd játékossá szeretnének válni.

1.     Vegyél órákat, ne légy szégyenlős!

Gyakorlat teszi a mestert. A leghíresebb biliárd játékosok is elkezdték valahogy, ráadásul mind a mai napig rendszeresen edzővel edzenek. Még a nálad tapasztaltabb játékosoktól is tanulhatsz, elleshetsz egy-két trükköt.

2.    Versenyezz!

Sokszor hallani, hogy nyomás alatt jobban teljesít az ember. Éppen ezért tanácsoljuk, hogy nézz utána, hol és mikor mérettethetnéd meg magad! Minden attól függ, mennyire nagyratörő céljaid vannak. Járj el helyi bárokba, ahol a törzsvendéget rendszeresen edzenek! Ez kezdetnek jó lépés. Ez után vegyél részt a hely által rendezett tornákon és ha meg tudod fizetni a részvételi díjat, nevezz be nemzetközi bajnokságokra! Az is sokat segít, ha alkalmanként csak barátaiddal méred össze tudásod. Ha úgy ítéled meg, hogy többet gyakorolsz, mint ők és így hamar nyersz, adj nekik egy kis előnyt és újra jöhet az izgalom, hogy vajon elég lesz-e tudásod és ügyességed ahhoz, hogy te nyerj!

3.    Tanulj meg mindent a játékkal kapcsolatban, amit csak tudsz!

Manapság nincs mentség arra, ha a tudatlanságból származik hátrányod. Számos könyv, weblap, videó és egyéb forrás áll rendelkezésedre, melyek segítségével még többet tudhatsz meg a biliárd technikai részleteiről.

4.    Végezz gyakorlatokat, de ne akármilyen gyakorlatokat!

Ez gyakran többet árthat, mint használ. Egyes esetekben rosszabbul jársz a gyakorlással, mintha semmit nem is tennél. Hogy mit akarunk ezzel mondani? Amikor egyedül gyakorolsz, sorra, rutinszerűen próbálod a lyukakba célozni a golyókat. Amikor versenytársad akad, megmarad a nemtörődömséged. A versenyben alul maradsz, ez a büntetésed, miközben, amikor egyedül játszol, nem érzed hibáid súlyát.