Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

A biliárd és az Olimpiai játékok - 2003-tól napjainkig

2016-04-27 11:40:00


Jelen bejegyzésünket ismételten a biliárd és az Olimpiai játékok kapcsolatának szenteljük, hiszen a történet rendkívül hosszú, számos nehézséggel és hullámvölggyel. Legutóbbi írásunkban a biliárd 2001-es akitai Világjátékokon való bemutatkozását ismertettük, most pedig nézzük, miért is jelentős a 2003-as év!
A 2003 rendkívül problematikus és nehéz évnek számít, amikor is a WCBS-ben, a biliárd 3 fajtáját összefogó szervezetben is viták léptek fel. Ahhoz, hogy megértsük a vita tárgyát, fontos, hogy tudjuk, mit is áll az IBSF rövidítés mögött: International Biliard and Snooker Federation, azaz ez a nemzetközi biliárd és snooker szövetség.
A WCBS kijelentette, hogy nem kíván együttműködni az IBSF-fel, ez pedig magán a WCBS-en belül is számos vitát szült: gyakorlatilag két részre osztotta a szervezetet.
A sport rajongóiban a viták ellenére is még élt a remény, hogy a biliárd valaha olimpiai sportág lesz és a kisebb sporteseményeken való részvétel, úgy tűnt, lépésenként közelebb vitte őket céljukhoz.
Azonban nem minden történetnek happy end a vége. A biliárd mind a mai napig nem számít olimpiai sportágnak. Lássuk csak, mi történt a közelmúltban!
A WCBS a 2020-as tokiói olimpiára is megpróbálta bejuttatni a biliárdot, azonban 2015 júniusában kiderült: még mindig nem kerülhet be.
A szervezet hatalmas tiszteletet érdemel, hiszen ennyi idő után sem adja fel és elkötelezetten küzd céljáért. Egyelőre nem tudni, hogy 2024-ben olimpiai sport lehet-e a biliárd, de szurkolunk a sport szerelmeseinek, hogy 8 év múlva az ötkarikás játékok új sportágának mondhassák kedvenc sportjukat.
Addig pedig mi mást mondhatnánk, mint hogy gyakorlat teszi a mestert és ne csak nézzük, űzzük is a sportot!