Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

A csocsóasztal, ami összehoz…

2018-04-25 00:00:00


A csocsóasztal, ami összehoz…

Jó sorozatfüggő módjára, ha az hallom csocsó, azonnal a 90-es évek népszerű vígjátéksorozata, a Jóbarátok jut eszembe és Joey és Chandler legénylakása, ahol a csocsóasztal előkelő helyet fogalt el (a fiúk étkezőasztal helyett csocsóasztal vettek). Évadokon keresztül lehetett látni, ahogy a srácok rendszeresen csocsóztak, és a csocsóasztal körül beszélték meg nőügyeiket, döntöttek el vitákat vagy kötöttek fogadásokat arra, hogy ki a jobb játékos. Aztán már kollégiumi pihenőszobákban is egyre gyakrabban tűnt fel egy-egy asztal, nem beszélve a kocsmákról és pubokról, ahol általában ingyen sörökért szálltunk ringbe kis, műanyag játékosainkkal egy csocsóasztalt körbe állva. Majd jött a nagy áttörés és a csocsó kitört a kocsmai miliőből, komoly sportággá fejlődött, aminek mára már bajnokságokat is szerveznek (nemzetközi- és világszinten), a nagyobb versenyeket közvetítik a sportcsatornák, a játékszabályok szigorodtak, néhol még dresscode-ot is bevezettek rá és a férfiak mellett, már nők is egyre gyakrabban játsszák. Bármennyire is nehezen tudjuk összehozni a foci fogalmát a gyengébbik nemmel, bizony asztalifociban a nők igen ügyesek, ami nem csoda, hiszen kellő gyakorlással bárkiből profi játékos lehet nemtől függetlenül.Egyre több vállalat vesz saját, belső használatara csocsóasztalt

Jó reflexek, némi kézügyesség, összpontosítás és sok-sok gyakorlás mellett bárkiből lehet jó csocsójátékos. Csapatépítő ereje is hatalmas, játék közben lehet jókat beszélgetni, ismerkedni, összedolgozni miközben jár a kéz és záporoznak a gólok. Nem véletlenül sok cég is úgy dönt, hogy a zenesarkok és babzsákfotelek mellé egy csocsóasztalt is beszerez dolgozóinak, ezzel is erősítve azt, hogy a munkahely az ott töltött idő alapján gyakran a második otthonunk, így korántsem mindegy, hogy hogy érezzük itt magukat. A konstruktív légkör, a barátságos környezet – ami szabadidős tevékenységekre is lehetőséget nyújt –, nemcsak növeli az eredményességet, de csapatépítés szempontjából is jelentős, ráadásul remek stresszlevezető.
A csocsó amellett, hogy fejleszti a csapatban való együttműködést, fejleszti a szem-kéz koordinációt is, a koncentrációt, valamint – mint a legtöbb társas- vagy csapatjáték a szabályok elfogadására és betartására, valamint a győzelem-vereség érzetének helyén való kezelésére is megtanít.


Amikor a család együtt játszik…

Családok is vásárolnak otthonukba csocsóasztalt, hiszen ez egy olyan klassz játék, ami képes még a leglustább gyereket is felállítani a tévé vagy a számítógép elől. Már két személy is játszhatja, de akkor az igazi, ha négyen állnak versenybe, így az egész családnak felhőtlen szórakozást ígér nem beszélve arról, hogy ha a gyerek születésnapi zsúrjára szerzünk be egy ilyen asztalt nemcsak csemeténk, de a mi népszerűségünk is hamar megugrik majd.

Csocsóasztal kínálatunk széles skálán mozog, hiszen készletünkben a helytakarékos, felállítható verziók mellett a biztonságos teleszkóposok és az igazán profi (sportbárokba, sportklubokba, szórakozóhelyekre felállítható), masszívabb darabok is megtalálhatóak. A hagyományos, normál méretűek mellett, vannak kifejezetten gyerekeknek való, alacsonyabb asztalok is, illetve top minőségűek, melyek ideálisak komolyabb versenyzésre, illetve játékkészség fejlesztésre.