Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Csocsó: így lődd el a labdát!

2016-01-28 16:14:55


A csocsó egy jellegzetes kocsmasport. Amikor találkozunk barátainkkal egy bárban, gyakran egy másik társaság kihív minket egy meccsre. Olykor semmi, máskor egy kör ital a tét.

Ha igazán jó játékos szeretnél lenni, nem elég csak a gyakorlás. Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy mit, miért és hogyan csinálsz. Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy egészen pontosan mi is történik a labda ellövésekor.

A labda ellövése egy olyan technika, mellyel a kezdő játékosoknak igencsak meggyűlik a bajuk. Egy korábbi bejegyzésben már volt szó a csuklóból lövésről. A kezdők ehelyett inkább a pörgetést választják, mert még nem éreznek rá a technikára, és nem tudják, hogyan vihetnének egy kis erőt a lövésükbe.

Vágjunk is bele!

Az első lépés a labda gördítésének megtanulása. Ez az első lépcsőfok a tolás és a húzás megtanulásához. Akkor jó a gördítés, ha nem csupán gyors, hanem elég egyenletes is. Fontos tudatosítani, hogy a gyors gurítás nem egyenlő az erős lövéssel.

Hogy a lövésed megfelelő legyen, értelemszerűen hátra kell lendítened a lövő bábudat. Hogy milyen magas legyen a lendítésed? Idővel rá fogsz érezni, hogy bizonyos szituációkban hogyan kell mozgatnod a bábudat, az viszont nagyon fontos, hogy ezek mozgása ne legyen kiszámítható.

És hogy hol, melyik pillanatban kell ellőnöd a labdát? Amikor az picit a rúd mögé kerül. Így több erőt tudsz a lövésedbe vinni. Ha túlságosan hátra kerül a labda, akkor könnyen lehet, hogy az lövéskor a bábu és az asztallap közé szorul.

Most pedig jöhet a lövés utolsó lépése: fontos, hogy mindig fejezd be a mozdulatot és kísérd a bábuval a labdát a befejező túlsó holtpontig. Ezzel még egy plusz lendületet adsz a labdának.

Most pedig nem marad más hátra, mint egy kis gyakorlás. Elemezd lövésed és a fentebb leírtak alapján próbáld meg kifejleszteni a tökéletes lövési technikát!