Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Csocsó: labdakezelés és támadás

2016-02-02 15:25:00


Bejegyzéseinkben azok számára adunk tippeket, akik szeretnének magas szintre eljutni a különböző kocsmasportokban. Az előző írásunk a csocsóról és a lövés technikájáról szólt, most pedig az általános labdakezelést és a különféle támadó technikákat ismertetjük.

A labdakezelés csakis gyakorlás kérdése. Ahogy a gitáros ujjai hozzászoknak a húrokhoz és ahhoz, hogy mikor szól hangosabban, vagy éppen halkabban a gitár, úgy a csocsó játékos is ráérez a játék ütemére. Több meccsel a hátad mögött sokkal pontosabban passzolsz és eredményesebben játszol majd, mint azelőtt. Akár a labdát a levegőbe emelve is képes leszel gólt lőni, épp úgy, mint a profik.

Gondoltad volna, hogy a profik és az amatőrök közötti legnagyobb különbség a középpályás sor és a csatársor közti passzban rejlik? Egyértelmű, hogy helyzetükből adódóan a csatárok rúgják a legtöbb gólt a pályán. Ahhoz, hogy eljusson a labda a csatárokig, passzolgatni kell, méghozzá pontosan.

És, hogy milyen passzok léteznek, és hogyan sajátítsd el őket?

Ismerjük például a gyors falas passzt. Ehhez először is a középpályás sorod felőled számított 2. bábuját fogod használni. Passzold vele magad felé a falhoz a labdát, majd amikor az visszapattan, passzold előre a csatárodnak az 1. középpályás bábuddal!

A söprő passz a következő technika, melyet nem árt ismerned. Ez gyakorlatilag a fal passz egyik változata. A söprő passz során az ellenfeled két bábuja között passzolod át a labdát csatársorodnak. Hogy játékod ne legyen kiszámítható, minimum kétféle passzt sajátíts el!

A srég felfelé irányuló passz is lehet egy opció. Ennek során a 2-es számú középpályásoddal told a labdát a magad felé, 1-es számú játékosodat pedig húzd a falhoz. A passzt ő hajtja majd végre, és a labda ellenfeled 4-es és 5-ös középpályásai között érkezik majd csatársorodhoz.

Gyakorlat teszi a mestert és a profik is voltak kezdők. Ezeket sose téveszd szem elől. Nem szabad elkedvtelenedni, ha nem megy minden elsőre úgy, ahogy szeretnéd.