Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Dartsőrültek :-)

2017-08-08 00:00:00


 

Most pedig összefoglalnám Nektek a teljesség igénye nélkül, hogy hány féle verziót hallottam hosszú pályafutásom során, amikor egy vereséget kellett megindokolni.

Kezdjük a nagy kedvenccel. Sötét volt, nem láttam a kezemet. Világos volt, káprázott a szemem. Az ellenfél lassan dobott, kizökkentett a ritmusomból. Az ellenfél túl gyorsan dobott, kizökkentett a ritmusomból. Túl nagy volt a hangzavar, nem tudtam koncentrálni. Nagyon nagy volt a csend, ez halálra idegesített. Meleg volt. Hideg volt. Az író rosszul számolt. Az író jól számolt, csak lassan. Az író túl gyorsan számolt. Az író túl közel állt a táblához. Az ellenfél rendszeresen túl közel jött el mellettem dobás után. Túl öreg volt a tábla. Túl öreg volt az ellenfél :-). Na jó, ezt az utolsót még nem hallottam...

Harcosok. Most pedig kiábrándító leszek. A vereségért, hacsak nem extrém esetekről van szó, csakis saját magunkat okolhatjuk. 

A Darts egy társasjáték, ahol valóban figyelembe kell venni, hogy a jól megszokott otthoni környezetnél nyilván eltérő helyszíneken is dobálunk, már ha egy kicsit komolyabban vesszük a játékot.

Egy öreg dartsos barátom örökbecsűjét idézném most, aki ezer évvel ezelőtt azt mondta. Csabikám, az a jó versenyző, aki akkor is megdobja a tutit, ha egy 120 milliméteres löveget sütnek el a füle mellett.

Igen. Ez az a sport, ahol csak és kizárólag a saját koncentrációd, odafigyelésed, nyugalmad és technikád számít a dobásoknál. Lehetnek nehezítő tényezők, de a jó versenyző ezeket kizárja. Nyilván nagyon néha elpattanhat egy húr, hiszen a Nagyoknál is volt erre példa. De folyamatosan nem lehet másra fogni ha elbukunk.

Arról nem is beszélve hogy egy sajátos frusztrációt generálunk saját magunknak, ami még nehezebbé teszi a pontos célzást és odafigyelést.

Mi a megoldás?

Járjunk minél több versenyre, hiszen ez a tevékenység különböző helyszíneken zajlik, ergo szokjuk a különféle környezetet. Egyre több olyan játékossal mérhetjük össze az erőnket, akiknek a technikája és személyisége különbözik a miénktől.

Illetve a versenyrutin önuralmat és önbizalmat is hoz magával. Ne felejtsük. A legtöbbet saját magunktól tanulhatunk.

Úgyhogy akinek nem inge :-).. De ne másra fogd, ha kifújják az orrodat :-)

Tanuld meg kezelni ezeket a helyzeteket és kizárólag a nyilaidra figyelj.
Game On

Herceg