Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Egy pakli kártya minden családban akad…

2018-04-17 00:00:00


„Figyeljék a kezemet, mert csalok!”

Mint ahogy ideális esetben egy jó pedagógus egyik ismérve az (is) kéne legyen, hogy felismeri diákjaiban, ki miben jó, és megpróbálja azt kiaknázni, addig a szülőknél talán még lényegesebb, hogy tudatosan olyan játékokat adjanak gyermekük kezébe már egészen kicsi kortól, amivel tényleg örömmel játszanak, ami fejleszti a különböző készségeiket. És ezek nem mindig azok a bizonyos agyonreklámozott trendjátékok… Persze egy matchboxnak, távirányítós autónak vagy legónak minden kisfiú örül, ám a lehetőségek tárháza igen széles, főleg ha nem vagyunk restek időt és odafigyelést áldozni arra, hogy felmérjük, milyen dolgokban ügyes, milyen dolgok érdeklik és kötik le csemeténket. Ennek egyik legjobb módja, ha nem csak megvásároljuk a játékot és kezébe adjuk, hanem közösen játszunk vele.

Egy pakli kártya minden családban akad…

Nagyapáink kártyatrükkjei meg egy életre szólnak, és talán máig mosolyt csalnak az arcunkra. A gyerekek általában még hisznek a varázslatban, a bűvészmutatványokban és alapvetően a trükk maga, mint olyan, néha másodlagos helyre is szorul és sokkal inkább az érdekli őket, hogy a felnőtt hogyan csinálja. Ha kellően „megfertőződött” a szemfényvesztés, a varázslat csodájával, szinte biztosan ő is ki akarja majd próbálni. Sok bűvészkártyás ifjú karrierje pedig így indult…

A bűvészetre egész iparág épül

Videókból, szakkönyvekből lehet elsajátítani, sőt, iskolák, tanfolyamok foglalkoznak azzal, hogy kineveljék a jövő kis bűvészeit profi vagy amatőr szinten, akik nemcsak meg tudnak fejteni egy-egy trükköt, de igazán értik és pontról-pontra vissza is képes adni ugyanazt. Legismertebb magyar bűvészünk, Rodolfo például azt mondta, hogy nem elegendő, ha az ember ismeri egy-egy trükk megoldását. Sok-sok szorgalom, munka, gyakorlás szükséges a pofonegyszerűnek látszó mutatvány elsajátításához is. Akiben megvan hozzá a kitartás, talán képes ezt megtanulni és akkor már kiérdemli a bűvész nevet. Ám aki csak néhány, nem túlzottan sikeres próbálkozásig jut el, az is biztosan megtanulja jobban értékelni a bűvészeket.

A jó kártya alapkellék

A Bicycle kártyái hatalmas népszerűségnek örvendenek az egész világon, hiszen ezek nemcsak a pókerhez és egyéb kártyajátékokhoz ideálisak, hanem elképesztő kártyatrükköket is lehet villantani velük. Könnyen oszthatóak és keverhetőek különleges, plasztik bevonatuknak hála. Rendkívül kedvező áruknak köszönhetően a pénztárcát (zsebpénzt) sem terhelik meg még akkor sem, ha gyakran kell vásárolgatni belőlük, mert elhasználódnak. Mivel a kártyatrükkökhöz (és a gyakorláshoz) elengedhetetlenek, ezért jó, ha több is van belőlük: ameddig egy új pakli még jól csúszik, addig az agyonhasznált verziója már „akadozik”, elrongyolódik így az már esztétikailag se nyújt túl kellemes látványt.
Készletünkben a klasszikus, piros és kék hátterű darabok mellett, igazi különlegességek, egyedi kézzel rajzolt darabok is megtalálhatóak.