Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Hogyan fogjam a darts nyilat?

2015-11-26 17:16:40


Hogyan fogjam a darts nyilat?

Hogy hogyan határozza meg a fogás a dobás minőségét?

Hogy hol fogod a darts nyilat a súlyponthoz képest, hogy milyen a dobásstílusod és ezen kívül még számtalan dolog befolyásolja a dobást. Ezek együttesének hatására a nyíl billeghet eldobás után és ez a táblába érkezésének szögére is kihatással van.

A jól dobott nyíl fontos technikai eleme, hogy milyen fogástechnikát alkalmazol. 

A legtöbb játékos „tollfogást” alkalmaz, ami azt jelenti, hogy úgy tartják a kezükben a dobónyilat, mintha az egy toll lenne, amellyel éppen írni készülnek valamiféle függőleges felületre. Figyelembe véve, hogy nem mindenki helyesen tartja az íróeszközt, hogy teljesen tiszta legyen miről is van szó: ennél a fogásnál a nyilat mutató- és hüvelykujjad között tartod, a középső ujjaddal pedig megtámasztod.

Ez a fajta fogástípus kifejezetten ajánlott kezdők számára, hiszen, mivel ez egy hétköznap is használt fogási technika egyben, nem lesz nehéz elsajátítani. Természetesen mindenki saját maga számára alakíthatja ki az általa alkalmazott fogástípust, idővel az imént említett technikától eltérő fogások is kényelmessé válhatnak. Minden csak megszokás kérdése.

Amikor a darts nyilat eldobod, biztos kézre van szükséged, hogy a repülő nyíl ne billegjen és éppen oda érkezzen, ahova Te szeretnéd. Ahhoz, hogy jó játékos váljon belőled, ezeket a változókat vissza kell szorítanod, ezt pedig egy rutinosan ismételgethető fogási technikával érheted el.

Egyesek a tollfogás egy másik verzióját alkalmazzák: a középső ujj helyett, a gyűrűsujjat használják kitámasztásra. Ha valakinek a használt nyíl, vagy ujjának hosszúsága miatt ez a fogás kényelmesebb, mint a hagyományos tollfogás, akkor alkalmazza bátran! Ahogy korábban is hangsúlyoztuk, a lényeg az, hogy neked kényelmes legyen és a lehető legbiztosabban tudd eldobni a nyilat.

Nincs kőbe vésett szabály a fogás típusairól. Egyeseknek tollfogás közben eláll a kisujja, másoknak nem. Egyesek feljebb fogják a nyilat, mások a hegyhez közelebb. Ebben lehetsz kreatív! Formáld a darts játékod úgy, ahogy Te szeretnéd! Egy a lényeg: a biztos kéz.