Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Hogyan kapd el a labdát és hogyan lőj a csatárokkal?

2016-02-10 11:07:07


Hogy hogyan lőj és hogyan védj, blokkolj, nem okoz különösebben nagy fejtörést, ugye? Blokkoláskor és védéskor jókor kell jó helyre húznod, bábuidat és a lövés technikája is könnyedén elsajátítható. Ez utóbbiról később részletesebben is írunk s segítünk abban, hogy még tökéletesebb legyen a lövési technikád, most azonban nézzük csak, hogyan tudod elkapni a labdát.

A passz előtt figyelj oda arra a sorra, amellyel majd elkapod a labdát. A bábukat tartsd egy picit előre és húzd őket ütközésig a falhoz. Fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt: a bábukat olyan magasra emeld, hogy a labda ne pattanjon le róluk, de ne is guruljon át alattuk. Egy aprócska tipp: sose áruld el bábuid mozgatásával, hogy hova is szeretnél passzolni. A labdát átvevő játékost csak az utolsó pillanatban mozdítsd meg, így terved mindvégig titokban tarthatod. Ez után már csak egy kis gyakorlásra van szükséged. Ne aggódj, ha nem megy minden azonnal! Egy idő után ugyanúgy, ahogy minden más, a passzolás mozdulatsora is automatikussá válik.

Most pedig beszéljünk egy kicsit arról, hogy hogyan érdemes lőni a csatársorral.

Statisztikai adatok azt mutatják, hogy a leghatékonyabb lövés a húzás technikájával történik. Hogy ez hogy néz ki? Mit kell tenned?

Először is állj az asztalhoz és vedd fel azt a pozíciót, amelyben a legkényelmesebben érzed magad. Figyelj oda a testtartásodra és arra is, hogy hogyan fogod a markolatot. A húzás során húzd magad felé egyenletesen a labdát, az ellövés viszont legyen erős és gyors. És tudod, mikor lehet tökéletes a húzásod? Ha a húzó mozdulat legvégén egy picit hátra, a rúd mögé engeded a labdát és miközben lősz, kicsit, kb. 2 cm-re visszatolod a kart.

Bár tény, hogy a húzás technikája nagyon nagy sikernek örvend, a világbajnokság, valamint a nemzetközi bajnokságokban a statisztikai adatok nagyon szoros versenyt mutatnak a húzással, a bepasszal vagy a húzós bepasszal elért győzelmek között.

A siker nyitja nem a lövés formája, hanem a hatékonysága. És mi kell ahhoz, hogy eredményes játékos legyél? Ismerned kell a legtöbb csocsós lövési, passzolási és egyéb technikákat és jókor, jó helyen kell tudnod alkalmazni őket.