Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Jézusom, dehogy megyek én versenyre!!!

2016-09-29 00:00:00


Ó, hányszor de hányszor szembesültem már evvel a reakcióval, amikor arról próbáltam meggyőzni kezdő dartsosokat, hogy próbálják ki magukat egy viadalon és még csak nem is arra akartam rávenni Őket hogy valamelyik PDC Challenge-en debütáljanak :-).

Pedig Drága Dartsőrültek, a helyzet sajnos az, hogy aki egy picit is komolyabban akarja venni ezt a sportot, annak alapvetés, hogy egy-egy versenyen elinduljon. Miért?

Mert a Darts fejjáték. Lehet Neked a világ legbriliánsabb dobótechnikája. Dobhatsz Te egy standard erős átlagot az előszobában avagy a garázsban a haverokkal....

Mit sem ér, amikor ezt az átlagot versenykörülmények között, úgy mondjuk NYOMÁS ALATT kell behúznod.

Egy jó megmérettetés nagyon feszes. Szabályok vannak és mily meglepő, olyan versenyzők is, akikkel talán életedben akkor találkozol először és nem ártana legyőzni Őket. Hiszen ezért jöttél…

Viszont ha megpróbálod ezeket a körülményeket a jól megszokott otthoni érzéshez integrálni, akkor óriási csalódás érhet. 

A kéz folyamatosan remeg... Nem jönnek azok a fránya triplák... Mit üvöltözik ez a jóember itt mellettem, így képtelenség dobni... Mikor szólítanak már, megőrülök!!!... A Lajos ellen tegnap szétzúztam a kiszállót, itt meg átdobok a másik pályára... Úgy ki a túró tud odafigyelni, ha állandóan szól az a fránya mikrofon??????

Ugye? Aki volt már versenyen, annak ismerős érzések ezek.

Most pedig a jó hír. Először, bizony először vagy inkább úgy mondom. A versenyciklusod elején vergődsz csak ezen hatások béklyójában.

Én már nem kevés versenyen vettem részt vagy játékosként ( általában csapnivalóan dobtam ), vagy rendezőként és rengeteg harcossal beszélgettem. Mindannyian elmondták, hogy az eleje mindenkinek nagyon nehéz volt. Hamar kiestek, elszontyolodva mentek haza és volt aki azt gondolta.

Soha többé nem indul. Aztán másnap csak a kezébe került az a huncut három nyíl és immáron teljesen más gondolkodással kezdett el gyakorolni az előszobában, vagy a garázsban a haverokkal.

Mert megváltozott a dartsélete :-). Tudatosan kezdett el dobálni, kiszűrve a külső zajokat, nem figyelve a befolyásoló tényezőkre. Elkezdett csak és kizárólag a dobásra figyelni, mert a Dartsnak ez egy lényeges eleme. Ha dobsz. Akkor csak Te vagy. A tábla. Meg a nyilaid. Semmi és senki más. Még az ellenfél sincs. Ő majd csak a végén, amikor kezet fogtok.

Szóval.

Még ha úgy érzed  ( ezt is hányszor hallottam Istenem :-) ), hogy nincs meg még az a tudásod, amivel egy Amatőrön elindulhass. Akkor is indulj el. Mert ezáltal fogod megszerezni azt!!!

Végezetül szeretném megosztani Veletek Bezzeg Nándi Örökös Magyar bajnok barátom remekét, mert ez talán a legfrappánsabb befejezése e kis gondolat cunamimnak...

" Nem kell aggódni! Brit tudósok bebizonyították, hogy mindenki volt egyszer kezdő :-) "

 

Köszönöm a figyelmet.

 

Game On!!!

 

A Darts Hercege