Ügyfélszolgálat: +36-20/982-9168

Mi az az Afrika-Kicker?

2016-05-05 10:19:52


Jelen bejegyzésünket egy német tervezésű, különleges csocsóasztalnak szenteljük. Az ötlet zseniális, a megvalósítás nem kevésbé. Lássuk csak, miről is van szó!
Az Afrika-Kicker játékosai nem mezbe öltöztetett profi focisták, ráadásul ahol játszanak, az sem a klasszikus, füves és felfestett pálya. A különleges asztal bábúi afrikai fiúk és lányok, mez helyett afrikai ruházatot viselnek, a pálya pedig a szárazságtól repedezett afrikai föld, körülötte az oldalfalakra felfestett fákkal.
Az Afrika-Kicker bevételét a németek a ruandai és dél-afrikai gyermekek támogatására fordítják. Az egyedi kialakítású csocsóasztalon egy játék ára 2 euro, mely Németországban ésszerű összegnek számít.
A játék az afrikai foci minden hétköznapi problémáját megjeleníti, kezdve a pálya területén fellelhető hatalmas kátyúkkal, folytatva a mankós játékosokkal és végül a játéktér kellős közepén kinövő fát is említhetjük.
A játék csupán egyetlen aprócska részletében emlékeztet arra, hogy a XXI. században élünk: egy kis csatlakozó, mellyel összekötjük a csocsót telefonunkkal. Hogy ennek mi haszna? A csatlakozást követően a Facebook profilunkon megjelenik valós időben a meccs alakulása.
Az Afrika-Kick az úgynevezett "ambient marketing" kategóriába sorolható, mely az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend Németországban. Ennek lényege a járókelők meghökkentése azzal, hogy a hétköznapi tárgyaknak valamilyen módon teljesen új színezetet adnak.
Az ambient marketing jellemzően az utcai elemeket, így padokat, kukákat, közlekedési táblákat bújtatja új köntösbe és enged teret annak, hogy mindazokat újraértelmezzük.
Az Afrika-Kick, melynek kényelme és játszhatósága jelentősen alulmarad a hagyományos csocsókkal szemben, különféle problémákat vet fel azokban, akik játszanak vele: például azt, hogy az afrikai gyermekeknek milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a játék közben.

 

 

Kép forrása: http://www.kolle-rebbe.de/arbeit/misereor/der-afrika-kicker/