Miért van, hogy gyakran elfelejtünk dobni....

2016-08-31 00:00:00


Miért van, hogy gyakran elfelejtünk dobni....

Mert ilyen van ám....

Nagyon sok megkeresésünk volt és van, ahol kezdő és már nem is annyira kezdő játékosok panaszkodnak arra, hogy hirtelen formahanyatlással szembesülnek és drámai módon leromlanak a már megszokott körátlagaik.

Nyilván ennek lehetnek speciális okai is. Például meg szoktam kérdezni, hogy nincsenek-e kéz, könyök avagy felkar fájdalmaik dobás közben, hiszen a darts rengeteg olyan kar és kézizmot mozgat dinamikusan, amelyeket nem mindig használunk egy átlagos hétköznapon.

És bizony ha ezek az izmok fáradnak vagy megfájdulnak, az mindenképpen befolyásolja a dobás pontosságát.

Nem véletlen, hogy a tapasztalt játékosok nagyon komolyan bemelegítenek gyakorlás és verseny előtt. Ha a megfelelő izmok nincsenek felkészítve egy több órás igénybevételre, akkor előfordulhat, hogy egy idő után gyakorlatilag szétesik a standard dobásmechanizmus és elkezdünk " kihajítani az ablakon ".

Tehát kéretik figyelni az alapos bemelegítésre Dartsozás előtt és akár közben is.

A másik jellemző ok általában az agyunkra vezethető vissza, hiszen tudjuk hogy ez a játék nagyrészt fejben dől el.

Hiába van egy kidolgozott, begyakorolt mozgásdinamika, ha egyszerűen nem hisszük el, hogy eltalálhatjuk a célzott szektort. 

Sokan esnek abba a hibába, hogy van egy rövid, ám gyenge szériájuk, amit pillanatok alatt fel lehetne oldani, de Ők egész egyszerűen "beleragadnak " ebbe az állapotba és elkezdik maguknak mantrázni...

Ez már a büdös életben nem fog megváltozni!!!. Kész!!. Elfelejtettem dobni!!. Ez pedig egy olyan spirálba kényszeríti őket, amely csak lejtmenetet eredményezhet.

Pedig dehogy. Ha valakinek éppen nem megy a dobás. Először vizsgálja meg, hogy az aznap alkalmas-e a gyakorlásra. Mert ha dobás közben nem kizárólag a dobásra koncentrálunk, akkor óhatatlan, hogy pontatlanok vagyunk.

Ilyenkor merjük befejezni a játékot és csak akkor visszaállni, ha teljesen tiszta az agyunk. Minél görcsösebben akarjuk, hogy jöjjön az átlag, tehát az eredmény, annál botrányosabb lesz a játék minősége.

Illetve ne higgyük már el, hogy ez örök életünkre így marad. Borzalmas nagy butaság és látványosan kitolunk magunkkal.

A vérprofik az évek alatt megtanulták, hogy ha vannak is a dobásukat befolyásoló tényezők.

Ők ezt ki tudják, mert ki akarják zárni a tudatukból.

Hiszen ha ezt nem teszik, Ők is ugyanúgy "kihajítanak az ablakon "

Láttunk már erre számtalan példát a profik világában is.

Lévén, Ők is emberből vannak :-)

Remélem van akinek tudtam segíteni és mindenkit arra bíztatok.

Ha vannak gyenge szériák, akkor talán ezen gondolatok segítségével..

Minél előbb találjanak vissza a helyes útra.

Game On!!!!

A Darts Hercege