Webáruház ügyfélszolgálat: +36209829168

vagy +36205949127 (hétköznap 9-17 óra között hívható)

 


Szaküzlet+36203295840 

( Hétköznap 9-18 óra, szombaton 9-14 óra között hívható)

 

78768_2.jpg
Dart szár hosszú Unicorn Gripper Zero Degree, átlátszó-fekete 45mm
1 490 Ft

Dart szár hosszú Unicorn Gripper Zero Degree, átlátszó-fekete 45mm

78768_2.jpg
78768_0.jpg
78768_1.jpg
Nincs készleten, de rendelhető
1 490 Ft
Részletek

Dart szár Unicorn Gripper Zero Degree

 

Színe: átlátszó/fekete

Hossza: 45mm

Súlya: 1,38g

Anyag: ultra-tartós polikarbonát műanyag, alumínium

Gyártó: Unicorn

   

A csomag 3 db szárat tartalmaz.

 

MILYEN DARTS SZÁRT HASZNÁLJAK?

A darts szárak alkotják a darts nyíl gerincét, amelyek összekötik a testet és a tollat. Gyakran alábecsülik, pedig a nyíl stabilitására és repülési útvonalára gyakorolt hatásuk páratlan.

Műanyag, Nylon szárak

A legegyszerűbb, leggyakrabban használt szárak műanyagból vannak, ezek nagyon könnyűek, nem viszik nagyon hátra a nyíl súlypontját. Ha leesnek nem ferdülnek el, és nem lazulnak ki olyan könnyen, nem kell gumigyűrűzni őket és nagyon olcsók is. Ellenben könnyeben eltörhetnek, akár a menetnél, ami beletörhet a testbe, vagy fent a felső négybe vágott résznél, ahol a tollat tesszük bele (mérettől függően 0,6-1,1 gramm közötti súlyúak).

Karbonszálas szárak

A karbon szárak szintén nagyon könnyűek, a súlyuk megegyezik a műanyag szárakéval, repülési tulajdonságaik is hasonlóak. Ellenben sokkal kevésbé törnek, szintén nem hajlanak el, viszont a menetük elég sérülékeny, gumigyűrűzni kell és drágábbak.

Alumínium szárak

A fém szárak közül a legelterjedtebb az alumínium szár, ami a műanyag szár után a legolcsóbb, viszont elég nehéz (1-2,5 gramm közöttiek általában méret és gyártó függvényében). Ha a nyilat úgy fogjuk, hogy a hátulját kell nehezíteni, akkor lehet jó megoldás vagy ha gyakran leesik a nyíl a földre, betonra, kőre, hiszen nem törik olyan könnyen, mint a műanyag. Ellenben elferdül leeséskor és gumigyűrűzni is kell, mert különben a két fém találkozása miatt gyorsan kilazul a menetnél.

Titanium szárak

Ez a fajta szár kicsit nehezebb az alumíniumnál is (1,6-3 gramm), ellenben sokkal erősebb is, nem hajlik, nem törik. Gumigyűrűzni kell és a tollakat is könnyebben elvágja, ha sokszor dobja a nyilakat pont egymásra a játékos. Ez a fajta szár nehezíti a legjobban a darts nyilak hátulját.

A szárak mérete:

A leginkább használt szár méretek a rövid, a közepes és a hosszú , utóbbi általában 46-48 mm-es. Ez a szár az, amivel a darts szett leginkább alkalmas lesz a lassabb íves dobásra.

Az eggyel kisebb méret a közepes . Ennek a mérete 41-42 mm, ezt érdemes kipróbálni ha a darts nyílon gyorsítani szeretnénk kicsit, nem jól repül, kicsit billeg, stb.

Ennél is gyorsabb a rövid szár, aminek a mérete 35-37 mm. Ezt a nagyon gyorsan dobó játékosok, vagy azok használják, akik nagyon hosszú darts testtel dobnak.

A szárak hossza menet nélkül értendő!

Engedd szabadjára kreativitásod és válogasd össze a játékstílusodnak megfelelő darts nyilat. Kombináld a különböző szárakat, anyagban és hosszban, különféle tollakkal, hogy megtaláld a tökéleteset. A megfelelő beállítással a pontosság és az irányítás javulni fog, új magasságokba emelve a dartsozás élményét.

Jó tanácsok, általános tudnivalók:

Egyszerre csak egy dolgot változtass, vagy a szár anyagát, vagy a hosszát!

A szár fogyóeszköz, a műanyag különösen! Ha valamelyik szár beválik, érdemes többet venni belőle.

Ha a szár menete beletörik a darts testbe, egy megmelegített tűvel, egy tapétavágó pengével vagy egy kifejezetten erre a célra szolgáló hegykiszedővel lehet kiszedni a beletört darabot.

   

Adatok
Gyártó darts
Unicorn
Anyaga darts
Műanyag
Szín darts kiegészítők
Átlátszó
Szár hossza
45 mm
Központi készlet
0
Bolti készlet
0
EAN kód
054722787688
Cikkszám
78768