Webáruház ügyfélszolgálat: +36209829168

vagy +36205949127 (hétköznap 9-17 óra között hívható)

 


Szaküzlet+36203295840 

( Hétköznap 9-18 óra, szombaton 9-14 óra között hívható)

 

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
Gyártó darts
Anyaga darts
Vastagság micronban
Szín darts kiegészítők
Toll formája
Szár hossza
Condor szár hossza
Játékos nevével ellátott termék
Condor toll mérete
Multi-Pack

Darts szár

838termék 124
838termék 124

Darts szár

Minden olyan darts szár 3 darabos csomagban kapható.
A szárak anyaga:
A legegyszerűbb, leggyakrabban használt szárak műanyagból vannak, ezek nagyon könnyűek, nem viszik nagyon hátra a nyíl súlypontját, ha leesnek nem ferdülnek el, és nem lazulnak ki olyan könnyen, nem kell gumigyűrűzni őket és nagyon olcsók is. Ellenben könnyen eltörhetnek, akár a menetnél, ami beletörhet a testbe, vagy fent a felső négybe vágott résznél, ahol a tollat tesszük bele. ( mérettől függően 0,6-1,1 gramm közötti súlyúak)

A karbon szárak szintén nagyon könnyűek, a súlyuk kb. megegyezik a műanyag szárakéval, repülési tulajdonságaik is hasonlóak. Ellenben sokkal kevésbé törnek, szintén nem hajlanak el, viszont a menetük elég sérülékeny, gumigyűrűzni kell, és drágák.

A fém szárak közül a legelterjedtebb az alumínium szár, ami a műanyag szár után a legolcsóbb, viszont elég nehéz. ( 1-2,5 gramm közöttiek általában méret és gyártó függvényében) Ha a nyilat úgy fogjuk, hogy a hátulját kell nehezíteni, akkor lehet jó megoldás vagy ha gyakran leesik a nyíl a földre, betonra, köre, hiszen nem törik olyan könnyen, mint a műanyag. Ellenben elferdül leeséskor és gumigyűrűzni is kell, mert különben a két fém találkozása miatt gyorsan kilazul a menetnél.

A negyedik típus a fémen belül a Titanium. Ez a fajta szár kicsit nehezebb az alumíniumnál is, ( 1,6-3 gramm) ellenben sokkal erősebb is, nem hajlik, nem törik. Gumigyűrűzni kell és a tollakat is könnyebben elvágja, ha sokszor dobja a nyilakat pont egymásra a játékos. Ez a fajta szár nehezíti a legjobban a darts nyilak hátulját. Több olyan fajta darts szett is van, amit kifejezetten ennek a darts szárnak a használatára terveztek. Pl. Phil Taylor G széria,  Elysian széria.

A szárak mérete:
Az Angol gyártók elnevezése szerinti hosszú szár, ( long) aminek a hossza 66 mm, a legtöbb gyártó kínálatában nem kapható, de nincs is rá igazán igény, a legtöbb normál vagy hosszabb testhez ez a szár hosszú lenne.
A leginkább használt szár méretek az angolok által mediumnak nevezett, (itthon hosszú a megnevezése) gyártónként eltérő lehet a mérete, de általában 46-48 mm-es. Ez a szár ami amivel a darts szett leginkább alkalmas lesz a lassabb íves dobásra, egy széles toll használatával kombinálva.
Ettől a legtöbb gyártónál létezik rövidebb szár, ami közepes, midi, vagy intermediate néven is fut. Ennek a mérete 41-42 mm, ezt érdemes kipróbálni ha a darts nyílon gyorsítani szeretnénk kicsit, nem jól repül, kicsit billeg, stb.
Ennél is gyorsabb a rövidnek, vagy shortnak hívott szár, aminek a mérete 35-37 mm. Ezt a nagyon gyorsan dobó játékosok vagy azok használják akik nagyon hosszú darts testtel dobnak.
Ezeken kívüli eltérő méretek is vannak még, például a Target 2 új mérete, a közepes és a hosszú
közti size4-es.( 44,5 mm)
Illetve a rövid illetve a közepes szár közti méret, a size2 (37,5 mm) amiknek a gyártónál sincsen hivatalos megnevezése. (még?) Van még az extra short szár, (27-28 mm) és a micro, (15mm) amihez szintén terveztek egy konkrét darts szettet, Unicorn Gripper CG néven.
Összefoglalva elmondhatjuk, hogy teljes egészében a dobási stílusodtól függ, hogy milyen anyagból készült szárat válassz. Ha a tollak anyagát, méretét, súlyát nem is veszed hozzá, akkor is a lehetőségek nagyon széles tárháza áll rendelkezésedre!

(A szárak hossza menet nélkül értendő! )

Jó tanácsok, általános tudnivalók:

Egyszerre csak egy dolgot változtass, vagy a szár anyagát, vagy a hosszát!
A szár fogyóeszköz, a műanyag különösen! Ha valamelyik szár beválik, érdemes többet venni belőle.
Ha a szár menete beletöri a darts testbe, egy megmelegített tűvel, egy tapétavágó pengével vagy egy kifejezetten erre a célra szolgáló segédeszközzel lehet kiszedni a beletört darabot.