Webáruház ügyfélszolgálat: +36209829168

vagy +36205949127 (hétköznap 9-17 óra között hívható)

 


Szaküzlet+36203295840 

( Hétköznap 9-18 óra, szombaton 9-14 óra között hívható)

 

Dart szár Winmau Prism force hosszú fekete
Dart szár hosszú Winmau Prism force, fekete 48mm
690 Ft

Dart szár hosszú Winmau Prism force, fekete 48mm

Dart szár Winmau Prism force hosszú fekete
Dart szár Winmau Prism force hosszú fekete
100+ van raktáron
690 Ft
Részletek

Winmau prism force hosszú fekete dart szár

 

Egyedülálló fogásfelület a páratlan irányításért, felülmúlhatatlan teljesítmény.
 

   

Színe: fekete

Hossza: 48mm

Anyag: műanyag

Gyártó: Winmau

 

A csomag 3 db szárat tartalmaz.

 

MILYEN DARTS SZÁRT HASZNÁLJAK?

A darts szárak alkotják a darts nyíl gerincét, amelyek összekötik a testet és a tollat. Gyakran alábecsülik, pedig a nyíl stabilitására és repülési útvonalára gyakorolt hatásuk páratlan.

Műanyag, Nylon szárak

A legegyszerűbb, leggyakrabban használt szárak műanyagból vannak, ezek nagyon könnyűek, nem viszik nagyon hátra a nyíl súlypontját. Ha leesnek nem ferdülnek el, és nem lazulnak ki olyan könnyen, nem kell gumigyűrűzni őket és nagyon olcsók is. Ellenben könnyeben eltörhetnek, akár a menetnél, ami beletörhet a testbe, vagy fent a felső négybe vágott résznél, ahol a tollat tesszük bele (mérettől függően 0,6-1,1 gramm közötti súlyúak).

Karbonszálas szárak

A karbon szárak szintén nagyon könnyűek, a súlyuk megegyezik a műanyag szárakéval, repülési tulajdonságaik is hasonlóak. Ellenben sokkal kevésbé törnek, szintén nem hajlanak el, viszont a menetük elég sérülékeny, gumigyűrűzni kell és drágábbak.

Alumínium szárak

A fém szárak közül a legelterjedtebb az alumínium szár, ami a műanyag szár után a legolcsóbb, viszont elég nehéz (1-2,5 gramm közöttiek általában méret és gyártó függvényében). Ha a nyilat úgy fogjuk, hogy a hátulját kell nehezíteni, akkor lehet jó megoldás vagy ha gyakran leesik a nyíl a földre, betonra, kőre, hiszen nem törik olyan könnyen, mint a műanyag. Ellenben elferdül leeséskor és gumigyűrűzni is kell, mert különben a két fém találkozása miatt gyorsan kilazul a menetnél.

Titanium szárak

Ez a fajta szár kicsit nehezebb az alumíniumnál is (1,6-3 gramm), ellenben sokkal erősebb is, nem hajlik, nem törik. Gumigyűrűzni kell és a tollakat is könnyebben elvágja, ha sokszor dobja a nyilakat pont egymásra a játékos. Ez a fajta szár nehezíti a legjobban a darts nyilak hátulját.

A szárak mérete:

A leginkább használt szár méretek a rövid, a közepes és a hosszú , utóbbi általában 46-48 mm-es. Ez a szár az, amivel a darts szett leginkább alkalmas lesz a lassabb íves dobásra.

Az eggyel kisebb méret a közepes . Ennek a mérete 41-42 mm, ezt érdemes kipróbálni ha a darts nyílon gyorsítani szeretnénk kicsit, nem jól repül, kicsit billeg, stb.

Ennél is gyorsabb a rövid szár, aminek a mérete 35-37 mm. Ezt a nagyon gyorsan dobó játékosok, vagy azok használják, akik nagyon hosszú darts testtel dobnak.

A szárak hossza menet nélkül értendő!

Engedd szabadjára kreativitásod és válogasd össze a játékstílusodnak megfelelő darts nyilat. Kombináld a különböző szárakat, anyagban és hosszban, különféle tollakkal, hogy megtaláld a tökéleteset. A megfelelő beállítással a pontosság és az irányítás javulni fog, új magasságokba emelve a dartsozás élményét.

Jó tanácsok, általános tudnivalók:

Egyszerre csak egy dolgot változtass, vagy a szár anyagát, vagy a hosszát!

A szár fogyóeszköz, a műanyag különösen! Ha valamelyik szár beválik, érdemes többet venni belőle.

Ha a szár menete beletörik a darts testbe, egy megmelegített tűvel, egy tapétavágó pengével vagy egy kifejezetten erre a célra szolgáló hegykiszedővel lehet kiszedni a beletört darabot.

   

   

Adatok
Gyártó darts
Winmau
Anyaga darts
Műanyag
Szín darts kiegészítők
Fekete
Szár hossza
46 mm
Központi készlet
120
Bolti készlet
13
EAN kód
5023231008343
Cikkszám
7020201